18 september 2015

Beste persoon juiste positie!

Het aannemen van nieuwe medewerkers is niet altijd eenvoudig, hun CV kan er prima uitzien en de gesprekken kunnen best goed zijn gegaan. De nieuwe regels die er zijn rondom tijdelijke contracten en het vervolg hierop geeft je wat minder tijd.  En die maken wellicht voor je dat je nog meer zekerheid wilt hebben of je de juiste persoon aanneemt.

Zeker als het gaat om medewerkers die moeten gaan zorgen voor commerciële resultaten van de onderneming, deze medewerkers zijn duurder door de extra zaken als, auto, smartphone, laptop etc.  Er zijn twee vragen gaat deze medewerker de resultaat halen die je nodig hebt en hoe lang doet deze medewerker er over om de investering die je doet in hem/haar rendabel te maken.

Naast dat je kunt zeggen we doen dit al een hele tijd, we nemen al langer nieuwe medewerkers aan en ja dat kan niet altijd goed gaan. Het gaat wel eens fout. Een ondernemer vragen om te vertellen wat de kosten zijn van een mislukt traject met een nieuwe medewerker is niet nodig. Iedereen snapt dat er kosten zijn gemaakt die niet tot zijn recht zijn gekomen.

Wat je ook kunt doen, is elke nieuwe medewerker op het moment dat je besluit wie je aan gaat nemen een assessment te laten doen. Zowel voor jou als voor de medewerker geeft dit veel inzichten die ondersteunend zijn aan het inwerk traject en die kunnen zorgen dat de echt de “beste persoon op de juiste positie” aanneemt en die dan sneller dan voorheen zijn resultaten haalt.

Hoe het werkt?

1. Neem contact met ons op

2. We stellen vast welk assessment deze persoon gaat krijgen

3. 1 dag later kan hij/zij het assessment doen.

4. 1 dag later zijn de resultaten van het assessment in een rapport verwerkt en ontvang je dit.

5. Als alles positief is heb je de keuze om aan de slag te gaan met de nieuwe medewerker en een persoonlijk ontwikkelplan

 

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact op.  Je mag ook zelf bellen, 06-12551487

3715440 Jack Weber

Jouw naam*

Jouw e-mailadres

Jouw telefoon nr.*

Onderwerp


* Dit veld is noodzakelijk