16 februari 2015

Het High Five talent assessment


figureDe High five kern kwaliteiten

High-performers en bovengemiddelde verkopers brengen concurrentievoordeel in uw verkoop organisatie. Uit een bekende studie van McKinsey blijkt dat High-Performers 67 procent meer omzet per jaar realiseren dan gemiddeld performers.

Onze online  Talent Assessment geeft een duidelijk beeld hoe de kandidaat zich kwalificeert voor de functie waar hij op solliciteert. Ook een vergelijk (benchmark) met het profiel van een wereldwijde High-Performer voor elke functie: dit levert de objectieve gegevens die u nodig heeft om vol vertrouwen beslissingen te nemen over wie in te huren, wie te behouden, wie te ontwikkelen – en hoe – en wie te herplaatsen.

Of een individu een high performer is een specifieke functie hangt af van vijf factoren. Wij noemen deze de ‘High Five’:

  1. Gedrag –Elk individu heeft een gedrag voorkeur en die hun gevoel bepaalt bij het uitvoeren van een specifieke
  2. Commerciële – Intelligentie de individuele intelligentie en zijn vermogen om data te analyseren, bewijs te evalueren,vraag methodieken te gebruiken en zinvolle conclusies te
  3. Motivatie – motivatie zorgt dat een persoon in zijn functie het verlangen heeft om de beste resultaten te
  4. Vaardigheden – functionele vaardigheden bepalen hoe goed een individu zijn functie kan
  5. Cultural fit – de mate waarin een individu zich identificeert met de normen, waarden en cultuur van de organisatie

Elk Talent assessment meet nauwkeurig vier van deze factoren met betrekking tot de rol van het individu . Cultural fit is ook aan de werkgever om dit vast te stellen.

Elk Talent Assessment rapport wordt gegenereerd door het invullen van een vijftal online assessment modules: een of twee zijn getimed, terwijl de rest kan worden voltooid op het gemak van de kandidaat. Eenmaal voltooid, krijgen organisaties een diep inzicht in de prestaties van het individu en hoe de kwaliteiten zijn ten opzichte van een  High-Performer voor deze specifieke functie.

Jouw naam*

Jouw e-mailadres

Jouw telefoon nr.*

Onderwerp


* Dit veld is noodzakelijk

.