7 september 2015

Medewerker!

Waarom zet je een assessment in voor bestaande medewerkers. Wat gaat er voor zorgen dat je deze investering als verstandig ervaart? Groei van de onderneming vraagt ook groei van medewerkers, welke medewerker sales heeft de meeste potentie om uit te groeien tot een High performer. Wie heeft de meeste groei capaciteit. Een assessment geeft je hier zorgvuldig, objectief en onafhankelijk inzicht in.

Sales Talent Assessment from SalesAssessment.com on Vimeo.

Medewerkers die voor je werken die verder willen die zich willen ontwikkelen binnen de onderneming kunnen met een assessment gerichter aan hun ontwikkeling werken.  Afhankelijk van de cultuur in het bedrijf en de levenscyclus van de onderneming kan dit een onderdeel zijn van hoe je constant de groei van medewerkers bespreekt of het is iets waar je zo af en toe bij stil staat. In beide situatie’s kun je ontwikkeling van medewerkers structureel of incidenteel met een assessment ondersteunen.

Functie’s

De bestaande medewerkers zijn voor een functie aangenomen welke inzicht geeft je de zekerheid dat de medewerker het maximale resultaat haalt? Zowel uit zichzelf als de mogelijkheden van de onderneming. Gaan alle processen op de slimste manier, is de medewerker voldoende goed om het maximale resultaat uit zijn handelen te halen?

Welke van je medewerkers heeft het inzicht om een high performer te worden, zijn dat de medewerkers  waar je nu al heel tevreden over bent of zou het ook andere medewerkers kunnen zijn?

Wil je zeker weten welke medewerkers het vermogen hebben om echt verschillen te maken dan is het goed om achter de schermen te kijken, en de medewerkers een assessment te laten doen. Het geeft je direct inzicht in welke medewerkers op zich wel de inhoud hebben maar dit nog niet goed  overbrengen. En welke medewerkers op zich de juiste houding hebben maar nog niet voldoende kennis en vaardigheden om het maximale resultaat te halen. Als laatste krijg je ook zicht op die medewerker die op dit moment niet op de juiste plaats zit.

We hebben 5 functie niveau’s bepaalt met in die niveau’s totaal 35 verschillende functie’s. De assessments worden on line afgenomen, de assessee krijgt 5 module’d waar hij op wordt getest.  Het volledige assessment neemt tussen de 3 en 4 uur in beslag.

Het assessment richt zich op de High 5 figure

Of een individu een high performer is een specifieke functie hangt af van vijf factoren. Wij nemen deze de ‘High Five’:

  1. Gedrag –Elk individu heeft een gedrag voorkeur en die hun gevoel bepaalt bij het uitvoeren van een specifieke
  2. Commerciële – Intelligentie de individuele intelligentie en zijn vermogen om data te analyseren, bewijs te evalueren,vraag methodieken te gebruiken en zinvolle conclusies te
  3. Motivatie – motivatie zorgt dat een persoon in zijn functie het verlangen heeft om de beste resultaten te
  4. Vaardigheden – functionele vaardigheden bepalen hoe goed een individu zijn functie kan
  5. Cultural fit – de mate waarin een individu zich identificeert met de stijl waarden en cultuur van de organisatie en zijn.

 

Het rapport wat door een functie gericht assessment ontstaat, geeft een helder, objectief en onafhankelijk beeld van de medewerker. In het rapport is er een beeld over de medewerker ten opzichte van de functie waar hij voor is beoordeeld en een inzicht waar de medewerker staat ten opzichte van een High performer.

 

Rapport bespreken.

Natuurlijk bespreken we het rapport van het assessment met je. En helpen we graag om het rapport zo nodig om te zetten naar een persoonlijk ontwikkelplan voor een medewerker.

Kosten

Het functie afhankelijk assessment vraagt 3 tot 4 uur werk van de kandidaat, hij / zij zal na een korte uitleg 5 test module’s mogen verwerken waarvan er 2 getimed zijn. Men heeft dan een korte tijd om elke vraag te beantwoorden. Dit geeft een zo’n scherp mogelijk beeld van de kandidaat.

De investering voor deze assessments zijn functie afhankelijk* klik hier voor de prijzen

Werkwijze

Nadat wij het e mail adres hebben ontvangen van de kandidaat, sturen wij de kandidaat een uitnodiging voor het assessment, met een korte uitleg. De kandidaat word door ons ook telefonisch op de hoogte gebracht van de beste werkwijze om een assessment te doen. Hierna ontvangt de kandidaat een inlog code waarmee hij in de omgeving kan inloggen waar zijn assessment klaar staat.

Na het uitvoeren van het assessment ontvangt u een rapport met de inzichten op de 5 kern kwaliteiten van de nieuwe medewerker.