27 januari 2015

Performance Dashboard

De beste mensen op de juiste positie die de juiste processen goed doen. 

Het structureel zorgen dat je de beste mensen op de juiste positie’s aanneemt is een garantie voor groei, de ontwikkeling van deze mensen versterken en initiëren geeft een versterking van groei. Wat de huidige kwaliteiten zijn, wat de groei capaciteit van de medewerkers is. Met het inzicht in de verbeterpunten van je mensen, krijg je de mogelijkheden om de groei te organiseren en de resultaten structureel te laten verbeteren.

Performance dashboard

Het performance dashboard geeft u de mogelijkheid om individuen en teams met elkaar te vergelijken. Teams die in diverse regio’s aan het werk zijn kunnen met de inzet van het Performance dashboard worden vergeleken.

De ontwikkel behoefte en de groei capaciteiten per team zijn met het Performance dashboard goed in beeld te brengen.

performance

Het Performance Dashboard laat u in een oogopslag zien wie uw potentiële best presterende verkopers zijn en wie er  behoefte heeft aan de ontwikkeling van vaardigheden of  gedrag. Waarin ook zichtbaar wordt wie er moet worden beschouwd voor herplaatsing.

 

Het biedt ook een essentieel overzicht voor alle Sales organisatie door middel van een benchmark met percentages en  aantallen waardoor u inzicht krijgt in uw Sales talent in verschillende talent onderdelen’.

Het dashboard is ook in staat om het prestatie potentieel van twee groepen, zoals teams of   filialen uit  verschillende regio’s of, wat ook kan, een enkele verkoopregio of divisie tegen de  hele organisatie te vergelijken.

Het Performance Dashboard is beschikbaar als een op Excel – gebaseerde rapport wordt standaard geleverd met een ingebouwde set van analytische instrumenten. Waarmee u tot in detail kunt kijken naar de gegevens binnen elk talent team, bedrijf of filiaal.

Wat kan het Performance dashboard voor mij betekenen

Het  Performance Dashboard geeft een direct inzicht in het prestatie potentieel en talent kenmerken van het gehele verkoop team of een andere groep binnen de verkoop organisatie. Informatie wordt verstrekt door een duidelijke, direct begrijpelijke rapportage: het is rapport is objectief en analytisch opgebouwd om effectief te zijn in de  ondersteuning bij besluitvorming.

 

Het Performance dashboard stelt u in staat om:

o De individuen te  identificeren en hierbij te prioriteren voor welke individuen de organisatie moet kiezen om te         investeren.

o Te bepalen bij welke  personen er geen actie nodig is om de prestaties te behouden.

o Identificeer individuen waar ontwikkeling een prioriteit is.

o Identificeer de belangrijkste personen voor een reeks van specifieke projecten.

o Identificeer individuen voor een herschikking van hun bestaande functie

 

Wil je meer te weten komen over de dashboards bel met Jack Weber 06-12551487 of vul onderstaand formulier in.

Jouw naam*

Jouw e-mailadres

Jouw telefoon nr.*

Onderwerp


* Dit veld is noodzakelijk