28 december 2015

Talent Recruitment

Recruitment

TachYons heeft met het bedrijfsonderdeel Jouwtalenten  ingezet op het selecteren van de beste personen op de juiste positie’s. Belangrijk in de methodiek van TachYons is de aandacht die gegeven wordt aan het zeker weten dat we de juiste combinatie en samenwerking voor twee partijen hebben geregeld. Wij werken met een moderne methodiek om te zorgen dat de beste personen voor de juiste positie’s gevonden worden op het juiste moment en de juiste combinatie van kwaliteiten en passie, die zich gaan richten om de juiste zaken goed te gaan doen.

2820f57

TachYons ondersteund in veel processen het principe dat de juiste mensen op de juiste positie’s aan het werk gaan of dat zij kiezen voor de juiste franchise formule.

 

  1. Methodiek

Voor elke formule kan er een maatwerk werkwijze bepaald worden, het maatwerk richt zich op de wijze waarop er wordt gecommuniceerd met de potentiële ondernemers en de werkwijze waarop er wordt geselecteerd. Wij werken met uitvoerige assessment tools. Het krijgen van een goede match is belangrijk in een proces waar we van (nieuwe) ondernemers verwachten dat zij een succes maken van hun onderneming. Het belangrijkste onderdeel van de toekomst van de franchise formule is succesvolle ondernemers.

 

2. Lead generatie & nurtering

Het vinden van de juiste mensen is een proces op zich, dit vraagt zorgvuldig communiceren met de markt, op de juiste wijze en op de juiste platforms, (linkedin, job board, consumenten platforms etc) het vraagt ook de juiste opvolging van de contacten. Niet iedereen is direct na het eerste contact instaat om alle benodigde zaken goed in te vullen, met potentiële personen in contact blijven op de juiste manier geeft op termijn veel goed kandidaten die goed voorbereid zijn.

3.  Werkwijze

De werkwijze die we inzetten om de juiste mensen te vinden voor de juiste formule is nauw verbonden met de selectie criteria die de franchise formule heeft bepaald. De kernwaarden en kernwoorden die de cultuur van een formule zichtbaar maken zijn daarin belangrijke onderdelen.

4. Ondernemer assessment

Niet iedereen is geschikt om ondernemer te worden, of nog niet geschikt om ondernemers te zijn, het inzicht wat een ondernemer assessment geeft kan belangrijk zijn. Het weten waar je krachten en verbeterpunten als ondernemer liggen is goed om net als voor je onderneming, ook voor jezelf als ondernemer een plan van ontwikkeling te bepalen.

De assessments die wij gebruiken zijn on line onafhankelijk en objectieve registratie’s van je huidige kwaliteiten op een vijftal kern gebieden. Er is een kort assessment wat je inzicht geeft in deze kwaliteiten, en er is de mogelijkheid voor een verdieping van het inzicht om een uitgebreid rapport te ontvangen van je krachten en verbeterpunten op een gedetailleerd niveau. Dit rapport ontvang je na een full size assessment een on line assessment waar je een vijftal module’s mag uitwerken, die een verdiept inzicht geven in de kwaliteiten waar je op dit moment over beschikt.

5. Coaching

Bij het zorgen dat medewerkers en ondernemers hun maximale resultaat gaan halen heeft TachYons een uitgebreide methodiek ontwikkeld om deze resultaten eerst duidelijk te krijgen en hierna de  juiste weg te bepalen om het gestelde resultaat te halen. Deze trajecten gaan ervan uit dat de medewerker en ondernemer de juiste personen op de juiste positie zijn. En dat ze bereid zijn om zich maximaal in te zetten om hun beste zelf te willen worden!

churcill