27 december 2014

Talent Development

 

We komen uit een zware economische periode´s. De vraag die je jezelf kunt stellen is, zijn je huidige medewerkers goed genoeg  om in deze veranderde economie de doelstellingen die de onderneming nodig heeft te realiseren? Maak je de juiste keuze’s met nieuwe medewerkers voor een sales vacature en zorgen nieuwe medewerkers ook op tijd voor een goed resultaat?

Het talent assessment word ingezet om met zekerheid te weten dat nieuwe medewerkers de juiste sales talenten en competenties hebben en dat ze passen binnen de onderneming. Het  Sales Talent assessment is een instrument waarmee je extra inzichten krijgt bij het selecteren van de juiste persoon op de juiste positie, de kernvaardigheden van de talenten die je aanneemt zijn vanaf dag 1 duidelijk. de basis voor Talent Development.

De 5 belangrijkste kernvaardigheden die nodig zijn om effectief te presteren en resultaat gericht te werken zijn:

 • Zakelijke vaardigheden
 • Klant contact vaardigheden
 • Klant betrokkenheid vaardigheden
 • Onderhandelen en afsluit vaardigheden
 • Informatie managem

talent-management

 

Deze 5 Kernvaardigheden zijn belangrijk voor effectieve  prestaties. Wanneer je deze commerciële basisvaardigheden niet goed beheerst is het moeilijk effectief te zijn in “commerciële”  gesprekken. Wat belangrijk is om te bedenken is dat er functies zijn waar  meer complexe, of beter ontwikkeld niveaus van vaardigheid vereist zijn en waar dan de full size assessments nodig zijn . Een zekerheid is wel dat medewerkers die de basis vaardigheden goed beheersen met meer succes communiceren en betere resultaten halen.

Wanneer gebruik je het kernassessment

Voor medewerkers die al actief in de organisatie zijn, zet je het kern assessment in om hun basis kern kwaliteiten duidelijk te krijgen. Waarna je dit inzicht kunt gebruiken om een ontwikkelplan voor de medewerker te maken, een ontwikkelplan met een goede fundering waar je de investering die het plan vraagt goed mee kunt verantwoorden.

Voor nieuw aan te nemen medewerkers, nieuwe medewerkers worden gescreend op hun cv en op een gesprek of gesprekken, inzicht krijgen in de echte kern kwaliteiten van de nieuwe medewerker doe je met een assessment.  De investering die gedaan moet worden om nieuwe medewerkers rendabel te krijgen kan met het inzicht veel efficiënter worden gedaan.

Je ontvangt van de 5 kernvaardigheden een uitgebreid  kernvaardigheden rapport met inzicht in de groei capaciteit en de verbeterpunten van elke medewerker.

De kern talent analyse werkwijze bestaat uit 6 stappen:

 • 1. Intake van uw bedrijf (incl doelstellingen)
 • 2. Intake van de kandidaten
 • 3. Online analyse 5 kern Vaardigheden
 • 4. Ontvangst rapportage
 • 5. Feedback gesprek
 • 6. Een persoonlijk ontwikkelplan voor de 5 kern vaardigheden
 • 7. Resultaten afspraak bespreken

Contact

Meer weten? Demo? Direct bestellen? Laat je gegevens achter en we nemen contact op! (Je mag ons ook bellen hoor! 06 12551487)

Jouw naam*

Jouw e-mailadres

Jouw telefoon nr.*

Onderwerp


* Dit veld is noodzakelijk