16 februari 2015

Talent Coaching

salesassessment 3

 

Wat is de (Groei)kracht van een onderneming en welke groeikracht hebben de medewerkers? Het absolute maximale resultaat wordt gerealiseerd als op elke positie de best passende medewerker werkt, die de juiste processen heel goed inzet.

Mooi gezegd maar dit is geen eenvoudig proces. Dit vraagt structuur, de juiste processen en inzicht in de kwaliteit van alle medewerkers, om te bepalen waar ze nu goed in zijn en waar met ondersteuning naar toe kunnen groeien.

Hoe kun je bepalen of je bestaande medewerkers of nieuw aan te stellen medewerkers de beste personen voor de juiste functie zijn en dat zij goed in staat zijn om de juiste processen succesvol uit te voeren. En hoeveel tijd hebben ze dan nog nodig om het resultaat te halen wat je van hen mag verwachten, welke stappen moeten ze nog maken om de functie succesvol uit te kunnen voeren? Wat zijn de krachten en verbeterpunten van de medewerker?

Onze assessments & talent analyse  geven managers de mogelijkheid om te zien wat de huidige kwaliteiten zijn van medewerkers in hun huidige functie of als het gaat om nieuwe medewerkers wat je kunt verwachten in de functie waar ze op solliciteren, hiermee kun je ook hun groeikracht in beeld krijgen. Waar ligt het plafond van een nieuwe medewerker?

Het assessment wordt op verschillende functie niveaus en functie inhoud ingezet. Na een assessment ontvang je een helder en onafhankelijk rapport van de medewerker, dit rapport wordt samengesteld door de 5 on line testen die de medewerkers doet. Er wordt beoordeeld op 5 kern kwaliteiten, business skills, Commerciële intelligentie, communicatieve vaardigheden, motivatie en of men in de cultuur van een bedrijf past. Er wordt inzicht gegeven in het niveau van de medewerker in de functie waar hij voor beoordeeld wordt. Daarnaast wordt de medewerker vergeleken met High performers, waar staat hij nu en hoeveel stappen kan hij nog maken.

Met dit rapport worden de krachten en kwaliteiten van een medewerker heel duidelijk in beeld gebracht. Op een heldere transparante en onafhankelijke wijze.

Het structureel goed in beeld hebben van de kwaliteiten en de groei capaciteit van je medewerkers, geeft je ook de mogelijkheid om te komen tot een zorgvuldige investering van een opleiding budget.

Wil je meer weten, vul dan onderstaand formulier in dan nemen we contact met je op. Je mag ook zelf bellen 06-12551487 Jack Weber.

Uw naam (*)

Uw email (*)

Uw bericht

* invullen is noodzakelijk (*)