Young talent assessment

 

 

De Talent rapporten  geven een uitgebreid en gedetailleerd inzicht in Young Talent

  • Compleet on line assessment op 5 kern talenten
  • Rapport geeft inzicht in competentie en groei capaciteit
  • Rapport geeft inzicht in de Mindset van Young Talent
  • Inclusief persoonlijk ontwikkel rapport (optie)

Doel: concreet rapport met informatie over de geschiktheid van de kandidaat

Met dit Talent assessment krijgt u direct een duidelijk antwoord op uw vraag of we hier te maken hebben met een young talent, deze kwalificatie vraagt meer dan alleen de opleiding. De Mindset, en persoonlijkheid is een belangrijk onderdeel van de kwalificatie Young Talent.  We testen de  kandidaten op 5 kern talenten die bepalend zijn voor hun succes in uw organisatie:competenties, intelligentie, motivatie en drijfveren. Het rapport geeft u een volledig en objectief beeld van de kwaliteiten van elke kandidaat. Kandidaten die niet geschikt voor de kwalificatie Young Talent worden met de aanpak en het assessment direct uitgeselecteerd.

Doen : ga met het juiste Young Talent in gesprek

Alle assessments zij gebaseerd op wetenschappelijke modellen, daarnaast is er een grote benchmark die ontstaat door het wereldwijd inzetten van de assessment. De kandidaten worden in een vergelijk gebracht  met deze benchmark wat een inzicht geeft in hun kwaliteiten ten opzichte van High performers.

Het persoonlijk ontwikkel rapport geeft u een inzage in het assessment rapport wat u in de nog te voeren gesprekken met de kandidaten  kunt inzetten om de juiste waarde’s inzichtelijk te krijgen.

Resultaat : Inzicht in de groei capaciteit van het Young talent

Het is voor talentvolle medewerkers belangrijk om zeker te weten dat zij in een werkomgeving komen waar ze worden uitgedaagd en zich kunnen ontwikkelen om het beste van zich zelf te laten zien, of te ontdekken.

De inzichten van de rapporten geven u en het Young talent een prima basis om deze uitdaging maximaal in te zetten.

.

Dit bericht is geplaatst in home . Bookmark de link .